facebook_pixel
 

Силата на Котвата!

Когато правим дадено нещо продължително време, то се вселява все повече в нас. Ние създаваме, така наречената котва.

Колкото повече тренираме нещо, толкова по-добри ставаме в него.

Ето един лесен пример: Когато се прибираш ежедневно ядосан от работа и първото нещо, което виждаш, когато отвориш вратата, е усмихнатото лице на жена си, ти започваш да асоциираш лошото си настроение с това. Когато това се повтаря 1, 5 или 20 години, дори и да не си в лошо настроение, само когато видиш усмивката на жена си, ти ще бъдеш ядосан на секундата.

Много хора имат такива тежки котви в живота си. Дори и в хубави моменти, те винаги асоциират ситуацията със състоянието си от преди.

Втори пример: Цялата ситуация може да се опише от експеримента с „кучето на Павлов“. В определен час на кучето се подава купичка с храна и точно тогава звъни звънец. Кучето изяжда храната и се отделят слюнка и стомашни киселини. Това се повтаря няколко пъти. В един момент обаче звъни само звънец, но без храна. Тогава кучето отново започва да отделя слюнка и стомашен сок, без дори и да се е хранило.

Можеш да излезеш от това състояние, ако си достатъчно съзнателен. Преди да се прибереш вкъщи и видиш усмихнатата си жена, промени състоянието си. Усмихни се и ти. Не подценявай силата на котвата. Започни да асоциираш съпругата си с хубави изживявания. Закотви страхотните емоции и живей един страхотен живот.

Сподели с Приятел - Промени Света!
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
 
 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За повече информация за събитията на Юли за 2017-та и лични консултации се обади на 0885 733 171. Доставка за цяла България - 4 лв, над 50 лв - БЕЗПЛАТНА Доставка