facebook_pixel
 

Най-сладката дума на Света!

Кой е най-сладкият звук за всеки един от нас?

Това, разбира се, е нашето име. Това е начинът, по който искаме да ни наричат другите.

Когато преди време се запознавах с хората на събития, срещи или в залата, аз казвах, че името ми е Юли, а отсреща не чувах нищо. Мигновено забравях името на човека срещу мен.

Когато трябваше да се обърна по някакъв начин към човека, аз винаги го кръщавах „Машина“. „Как е машина?“; „Какво правиш, машина?“ Всички хора за мен бяха „Машина“.

След време хората започваха да се шегуват и ми казваха, че не се казват „Машина“ и дори някои ме изненадваха, като ме питаха как им е името. Аз бях забравил да изричам най-сладката дума за всеки един от тях.

Правех това, защото нямах никаква стратегия за запомняне на имена. Точно затова реших да измисля няколко прости начина, с които да запомням най-сладката дума за всеки един човек:

  1. Когато се запознаваш с човека, отдели специално времето да се фокусираш върху човека. Виж как изглежда, как се здрависва, намери нещо специфично в него. Отдели това време изцяло за човека срещу теб.
  2. Повтори името на човека срещу теб, когато се запознавате. След като се здрависате и кажете имената си, ти повтори името на глас и просто попитай: „Как си, Ванка?“ Това ще ти помогне да чуеш още един път името и в бъдеще по-лесно ще се сетиш за него, когато се виждаш с този човек.
  3. Не забравяй, когато се запознаеш с нов човек и той ти каже името си, да го свържеш с твой близък човек, който има същото име. Така, когато видиш този човек следващия път, ти ще знаеш, че той се казва като най-добрия ти приятел.
  4. Винаги се обръщай към човека след това с името му. По този начин ти повтаряш името му и го запомняш за по-дълго време. Ти го запаметяваш подсъзнателно и не е нужно да натоварваш мозъка си с това в бъдеще, защото ти вече знаеш името.
  5. Запомни правилното произношение на името, когато човека отсреща ти го казва. Много хора в главата си произнасят името по един начин, а другите го казват по различен.

Всички тези тактики са елементарни, но се изисква време, за да бъдат усвоени за цял живот. Практикувай ги постоянно и не забравяй, че хората най-много обичаме имената си.

 

Сподели с Приятел - Промени Света!
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
 
 

За повече информация за събитията на Юли за 2017-та и лични консултации се обади на 0885 733 171. Доставка за цяла България - 4 лв, над 50 лв - БЕЗПЛАТНА Доставка