facebook_pixel
 

Кога пиеш вода, кога се храниш?

„Охх, Юли, отново ли ще говориш за това как да пием много вода и ядем маруля?“

Успокой се, днес ще се научиш как и кога да го правиш!

Когато посетя даден ресторант, винаги след като си поръчам храна, идва следния въпрос: „Желаете ли нещо за пиене?“

Забелязвам, че много хора пият вода, докато се хранят.

Това, което става е, че течността, която приемаме се смесва с храната в стомаха. Когато са смесени вода и храна в стомаха, той иска да извлече първо течността. Процесът на смилане на храната се забавя, за да се усвои течността.

Ако си ял в 12 часа на обяд, минимум 1 час след това трябва да пиеш вода. В противен случай, ние постоянно рестартираме храносмилането на храната.

Не се учудвай, ако до 6-7 вечерта не си огладнял. Ако не спираш да се наливаш с вода, докато се храниш, процесът на храносмилане може да продължи 7-8 часа. Нормалното е между 1:30 и 3 часа. Ти, разбира се, огладняваш, защото не пиеш вода, проучил съм статистиките.

„Добре, Юли, каза ни какво да не правим, ами как да го правим правилно?“

Ето и моят начин: Всяка сутрин, след като стана, пия задължително вода. Това го правя 30-40 минути преди хранене. След това минимум 1 час след хранене, може да пием вода. Важното е да редуваме храненето и пиенето на вода. В повечето случаи, когато сме гладни, организма ни се нуждае от вода.

Нормалното количество вода на ден за жените е между 2-3 литра, а за мъжете между 3-4 литра.

Започвай деня за вода и завършвай с вода. Разбира се, не се наливай. Преди да си легнеш може да изпиеш 1 чаша вода.

Ако до сега си пил по 1 чаша вода на ден, след 1-2 седмици ще свалиш със сигурност 1-2 килограма, които са били задържана вода. В началото не се учудвам, ако ходиш по-често до тоалетната. Това е напълно нормално и когато тялото ти е добре хидратирано и не задържаш вода, всичко ще отмине.

Не забравяй, че 98% от главоболията са поради дехидратация.

Сподели с Приятел - Промени Света!
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
 
 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За повече информация за събитията на Юли за 2017-та и лични консултации се обади на 0885 733 171. Доставка за цяла България - 4 лв, над 50 лв - БЕЗПЛАТНА Доставка