facebook_pixel
 

Защо идеята ти не струва пукната пара?

Непрекъснато чувам около мен как хората са обсебени от думата ИДЕЯ. Всеки разпитва другите какви са техните идеи. Как ще променят света и колко гениални хрумвания имат всеки ден.

Имам новина за теб!

Идеята е нещото, което с най-малко значение.

Мога да ти нахвърлям хиляди идеи точно в този момент, които няма да бъдат осъществени никога, защото няма човек, който да се труди над тях.

Идеите са безброй.

Това, което ти липсва не са идеи. Това е осъществяването им в реалност.

Как се чувстваш, когато видиш идеята си в магазина? „А, това е моята идея!“

Да, някой „отново“ ти е откраднал идеята.

Не се ли ядосваш да видиш, когато видиш идеята си, осъществена от някой друг?

Идеите не струват нищо. Знай това!

По-голяма стойност има изпълнението и предизвикателствата пред осъществяването на тази идея.

Много често предизвиквам клиентите по личните ми консултации да ми кажат идея, от която не може да се изкарват пари.

За мен лично лоша идея не съществува, но по-важно от добрата идея е доброти ѝ изпълнение.

Нека ти дам пример: Има брокери на недвижимо имущество, които не изкарват почти никакви пари, има и такива, които изкарват милиони. Разликата между двата типа е доброто изпълнение да идеята да си брокер. Да си брокер не е блестяща и иновативна идея, но да изпълняваш идеята по отличен начин прави разликата.

Давам ти друг пример: Днес ми свършиха яйцата в хладилника. Защо не измислиш хладилник, който да се свързва с магазина онлайн и да ми поръчва яйца? Ето, една страхотна идея. А как ще я изпълниш? Как ще събереш екип? Как ще изкарваш пари? Как ще маркетираш идеята? Тук вече стана трудно!

Когато организирах Несеминарът през 2016 година, звъннах на много хора, които биха могли да ми помогнат със събитието. Голяма част от тях даваха само идеи. „Защо не излезеш по телевизията? Защо не си наемеш PR? Защо не направиш това, защо не и това?“

Само няколко човека директно ми предложиха помощ. Те директно влязоха в битката рамо до рамо с мен.

Познавам десетки хора, които са зациклили в това да решат кое е следващото голямо нещо. Те единствено мислят за това, което ще промени света. Те никога не предприемат ДЕЙСТВИЕ.

Няма голяма или малка идея. Единственото нещо, което съществува е осъществяването на тези идеи. Всеки има идеи, но малко са хората, които ги осъществяват.

 

 

 

Сподели с Приятел - Промени Света!
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
 
 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За повече информация за събитията на Юли за 2017-та и лични консултации се обади на 0885 733 171. Доставка за цяла България - 4 лв, над 50 лв - БЕЗПЛАТНА Доставка