facebook_pixel
 

Тренирай тялото си, не стой като Дърво!

Ако си човек, който иска да има повече време и се интересува от резултатите, които постига, то тренировката на тялото ти ще бъде един голям ПЛЮС. За тези, които са вглъбени в 8-часовия работен ден, не е нужно да четат това.

Много хора биха казали, че за да имаме повече време, ние трябва да правим по-малко неща и добавяйки физическа тренировка, ние няма да разполагаме с повече от този ценен актив.

ИЗНЕНАДА! Когато ние тренираме тялото си, нашият ум се избистря, фокусът ни се подобрява и в дългосрочен план имаме повече енергия. Всички предизвикателства, с които ще се сблъскваме в бъдеще, ще бъдат решавани за по-кратко време, благодарение на движението, което извършваме ежедневно.

Ейбрахам Линкълн е казал: „Дайте ми 6 часа да отсека дърво и ще прекарам първите 4 в острене на брадвата.“ Замисли се колко време прекарваш в това да остриш брадвата си. Помисли дали тренираш достатъчно, за да имаш повече енергия, фокус и знания. Всички тези неща водят до спестяване на време.

Много от хората казваме, че не ни стига времето. Аз бих казал, че не ни стига енергията и ефикасността, която идва от трениране на тялото ни.

Истината е, че не сме способни да се фокусираме за повече от 2 часа. Щом сме вършили нещо толкова време, може би е време да правим нещо различно. Върви да плуваш, разходи се, раздвижи се.

Много хора биха казали, че докато са на работа това нещо е невъзможно и че няма как да напуснат работното си място в продължение на 8 часа. Използвайте тези 10 минути, които имате за почивка да се раздвижите. Не стойте на едно място.

Когато бях в Америка и работех, винаги гледах часовника и с нетърпение очаквах края на работния ден. Исках си живота обратно, исках да живея отново.

Мозъкът и тялото ни са свързани. Раздвижи тялото си и избистри мозъка. Нещо, което сте го вършили за 7-8 часа, с остър ум и фокус на максимум, може да бъде направено за 1-2 часа.

Енергията на тялото се генерира като постоянно я изразходваме с движения. Тялото ни не е батерия, за да пестим енергия, а генератор, който се нуждае да я изразходи. В дългосрочен план, колкото повече енергия спестяваме, толкова по-малко ще имаме.

Сподели с Приятел - Промени Света!
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
 
 

1 Comment

  1. Абсолютно вярно! Точно същото опасение имах, преди да започна да тренирам, само че бях качила толкова килограми, че се налагаше да взема мерки. Затова реших, че ще се примиря да свършвам по-малко работа през дните, в които тренирам, защото нямах особено голям избор вече дали да го правя или не.

    Изненада! С всяка седмица тренировки ставах все по-фокусирана, имах повече енергия за работа, мислех и действах по-бързо и по-точно. След втората седмица времето, отделено за път до фитнес залата и за един час тренировка не се отразяваше изобщо на работата ми: свършвах пак същото количество както в дните, в които не тренирам. А след първия месец започнах да правя дори повече, отколкото едно време, когато си седях на бюрото по 8-10 часа на ден.

За повече информация за събитията на Юли за 2017-та и лични консултации се обади на 0885 733 171. Доставка за цяла България - 4 лв, над 50 лв - БЕЗПЛАТНА Доставка