facebook_pixel
 

Алкално-Киселинен Баланс!

Когато говорим за начин на хранене, всеки има свое мнение. Всеки е изградил дадена представа за здравословен начин на животи и главно с какво да се храни.

Забелязах обаче, че има нещо, което много малко хора знаят и почти никой не прилага. Това е алкално-киселинния баланс. Така нареченото PH.

PH-то на кръвта стои между 6.0 и 7.5. Това е здравословното ниво. За да стои в този диапазон обаче, то трябва да се бори с храните, които ядем, стреса, който изпитваме и десетки други фактори. Тялото прави определени жертви, за да стои в здравословния диапазон на PH-то.

Нека ти дам пример: Поръчваш си пържени картофки със сирене и 2 кюфтета. Всички тези продукти са киселинни. Когато изядем всичко това, всички процеси в тялото се забавят, „благодарение“ на киселинната среда, която сме създали.

Някой веднага ще каже: „Аз знам как да оправим проблема! ЩЕ ЯДЕМ САЛАТА!“

СТРАХОТНО!

Това, което много хора пренебрегват е, че не ядат достатъчно салата. Те ядат 1 пържола с 2 краставички. Ако искаме да имаме здравословна порция на масата, трябва да ядем 1:3 в полза на алкалната храна.

На 100 грама месо, ние се нуждаем от 300 грама салата. В повечето случаи, ние слагаме 300 грама месо и 2-3 марулки, с които украсяваме чинията.

По-голяма част от болестите се развиват в киселинна среда. Раковите клетки се развиват най-бързо във високо киселинна среда.

Затова е и важно да се храним балансирано. Никой не ти казва да не се храниш с любимото ти месо, но към него винаги е хубаво да има зеленчуци. Важно е да има баланс в тялото ни. Тогава всички клетки са в идеално състояние. Мускулните трески намаляват, имаш повече енергия и всички процеси в тялото стават по-бързо.

Ако искаш да разбереш как може да ядеш балансирано, подбирайки подходящите храни, посети сайта на съпругата ми Бени ТУК

Виж таблица за алкални и киселинни храни ТУК

Сподели с Приятел - Промени Света!
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
 
 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За повече информация за събитията на Юли за 2017-та и лични консултации се обади на 0885 733 171. Доставка за цяла България - 4 лв, над 50 лв - БЕЗПЛАТНА Доставка