facebook_pixel
 

3 Тактики срещу Страха!

Много хора по личните ми консултации постоянно ме питат как да превъзмогнат даден страх. Главно се интересуват как така успявам да излизам пред огромна публика без да се страхувам.

Ако и ти имаш страх от нещо, независимо дали да започнеш нова диета или да отидеш на това интервю за работа, ЧЕСТИТО! Всички имаме страхове.

  1. Първата техника за овладяване на даден страх е дишането. Какво се случва, когато изпитваме страх от нещо? Забележи дишането си тогава. Ние дишаме много учестено. Получава се „заешко“ дишане. Това още повече увеличава нивата ни на стрес. Тялото се подготвя за напрегната ситуация. Вместо да дишаш като заек, можеш да направиш точно обратното и да намалиш стреса. Вдишай бавно в продължение на 5-7 секунди, задръж въздуха около 4 секунди и издишай за около 10 секунди. [ВИЖ ПРИМЕРА ВЪВ ВИДЕОТО] Само с променянето на дишането, ние променяме цялото си състояние. Ще видиш само със 7-10 вдишвания как ще бъдеш по-спокоен и ще бъдеш в състояние да погледнеш нещата по-логично.
  2. Ако си с кръстосани крака, присвити рамене, няма как нивото на страха ти да не е високо. Точно в този момент, докато четеш това, помисли в каква поза е тялото ти. Промени това, като разкрачиш краката си, сложиш ръцете си на кръста, изпъчи гърди, вдигни глава и направи формата „Супермен“. Нека позата ти излъчва увереност. Тази поза моментално ще задвижи биохимична реакция в тялото ти, която моментално ще те направи по-уверен.
  3. След като си направил първите две тактики, време е да оцениш страха от 0 до 10. Нулата е нещо напълно маловажно, а десет е най-тежкото нещо във света. Ти си се вцепенил и не можеш да дишаш. След като оцениш страха, ти ще имаш трезва преценка за състоянието си. Много често казваме, че се притесняваме изключително много, а всъщност сме леко притеснени. Ако оценяваш страха си на 3 или 4, това не е страх, а съмнение в самия теб.

Тактиките са изключително лесни, но нещото, от което се нуждаеш е да ги приложиш. Когато изпаднеш в ситуация, в която мислиш, че си изплашен до смърт, направи тези 3 бързи неща и оцени какво се случва около теб на секундата.

Ако познаваш човек, който има страх към нещо, сподели с него статията и видеото. Това може да промени живота му!

Сподели с Приятел - Промени Света!
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0
 
 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За повече информация за събитията на Юли за 2017-та и лични консултации се обади на 0885 733 171. Доставка за цяла България - 4 лв, над 50 лв - БЕЗПЛАТНА Доставка